2020-11-04 08:28:36• hírek • Szatmár.ro

Ezentúl törvény kötelezi a tulajdonosokat, hogy karban tartsák az épületeiket

Képünk illusztráció. Forrás: freepik.com
Képünk illusztráció. Forrás: freepik.com

Függetlenül attól, hogy a tulajdonos közintézmény, magán- vagy jogi személy-e, ezentúl törvény kötelezi őt arra, hogy a birtokában levő épületeket és melléképületeket, illetve az azokhoz tartozó telkeket annak rendje és módja szerint karban tartsa – tájékoztat az Agerpres hírügynökség.

A képviselőház által kedden elfogadott törvénytervezet értelmében a tulajdonosoknak vagy haszonélvezőknek rendszeres időközönként karban- és tisztántartási munkálatokat kell végezniük az épületeken, az azokhoz tartozó telkeken és melléképületeken is. Ebbe egyebek mellett beletartozik az épületek utcafront felőli oldalának festés vagy akár vakolás általi felújítása, az ablakok és kirakatok tisztán tartása és a sérült üvegek cseréje, az udvarok rendben tartása, ugyanakkor ha szükséges, gondoskodni kell a rovar- és rágcsálóirtásról is.


Amennyiben a tulajdonosok az önkormányzat által szóvá tett mulasztást nem orvosolják 30 napon belül, úgy a polgármesteri hivatal elvégeztetheti ezt a munkát, viszont annak költségei a felszólított felet terhelik.


A képviselőház döntő házként szavazott az ügyben.


A tulajdonosok kötelezettségeinek listáját tartalmazó törvénytervezetet ide kattintva lehet áttanulmányozni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: